Een laadpaal voor thuis of voor op het werk? Laadpalen zijn palen die bij het huis of bij het bedrijf geplaatst kunnen worden. Ze zijn geschikt voor elk type elektrische auto. Door een laadpaal te gebruiken krijgt u minder energiekosten en bent u goedkoper uit. Dit is een groot voordeel.
Er zijn twee soorten laadpalen. Een met kabel en een laadpaal zonder kabel. Bij de meeste laadpalen wordt een kabel standaard meegeleverd. Naast deze twee soorten zijn er ook nog andere. Zo zijn er andere laadpalen die meer vermogen hebben of een dubbele aansluiting of extra beveiliging. Ook kan per type auto de stekker verschillen. Daardoor kan je niet overal opladen. Door al deze verschillende keuzemogelijkheden is het verstandig om van tevoren je goed te laten informeren.
BMW-laadpaal
De BMW is het eerste model dat ontwikkeld is voor elektrische aandrijving, Hierdoor hadden alle ontwerpers alle vrijheid om te ontwerpen wat ze wilden en hoe ze de systemen wilden hebben. Hierdoor hebben ze een duurzame en mooie BMW-laadpaal gemaakt. Het opladen van de BMW duurt 3 uur. De kabel is 6 meter en kan thuis gebruikt worden, maar ook op het werk. Als de BMW volledig is opgeladen kan deze 120 kilometer elektrisch rijden. Dit kan beperkt worden door rijstijl of koude temperaturen.
Audi laadpaal
Een elektrische Audi is voorzien van een standaard plug-in aandrijving. De auto heeft een laadtijd van 2,5 uur gemiddeld en kan hiermee 50 kilometer rijden. Het voordeel van elektrisch rijden is dat het goedkoper en simpeler is. Thuis hoeft alleen maar een paal geïnstalleerd te worden en de auto kan opgeladen worden. Verder is het duurzaam en schoon. Dit is natuurlijk beter voor het milieu. En ook zie je het in de energierekening.
Volkswagen laadpaal
Met een elektrische Volkswagen is het mogelijk om 900 kilometer te rijden waarvan 50 kilometer elektrisch is. Om de Volkswagen te kunnen opladen is een laadpunt nodig. Dit kan thuis zijn of bij publieke laadpunten. Eerst wordt er een installatiecheck gedaan. Hierin wordt gekeken waar de laadpaal het beste past.
Met een laadpas kan je terecht bij de publieke laadpalen. Voor deze oplaadpunten wordt soms ook een speciale kabel meegeleverd. Voor het oplaadpunt van thuis wordt de standaardkabel meegeleverd. Dit is voor de incidentele oplaadt momenten. Het volledig opladen van de Volkswagen duurt ongeveer 2 uur. Als je de Volkswagen oplaadt aan een stopcontact kan dit ongeveer 3 tot 4 uur duren.